Kužiš

by Žac

Kužiš? Zapravo, ne radi se baš o "kužiš", više je to ku'š, ili ku'iš, ali onak ko da buš rekel "ž", a u zadnji čas kroz zube procijediš "š". Ma 'naš kaj mislim. Ku'š? Zapravo, iza tog "kužiš" ne treba stajati upitnik. Retorički je to i neprevodivo. Naprosto nije jednako onom "razumiješ?". Jedno je razumjeti nešto, a drugo kužit stvari. Jedno je bit pametan, a sasvim nekaj drugo imat kužilicu. "Ku'š, ne?" često je neopravdano predmet sprdnje s purgerima iako, stvarno ta fraza može biti s dugačkim "e" na kraju pa, istina bog, zvuči malo pederski (u smislu karakterne osobine jel' - ne u smislu seksualne orijentacije), onak preseravajući, dok onaj kratki, neporecivo argumentira misao izrečenu neposredno prije.

Junak u Majdakovom "Kužiš stari moj"  kaže: "Kad se danas sjetim kak nam je bilo odlično, čist ne zavidim klincima koji će za nekoliko let, ili već jesu, vrag ga znal, sve se pošemerilo, koji će, dakle, postati čageri i frajeri ravni nama, jer njima, koliko se god silili i napuhavali, nikad neće biti gala kak je nama bilo budući da se neki bog promijenio. Nešta se promijenilo a sve je drukčije! Oni misle da im je genijalno i da su nas prešajbali, ali si to samo utvaraju. Nek si utvaraju, ja im ništa neću reći, to je njihova stvar, ali ne priznajem da su nam ravni i da se zajebavaju kao mi nekad. To jednostavno nema jedno s drugim veze i kvit posla!".  - Zapravo, jedino kaj se nije promijenilo, je činjenica da smo ti novi klinci mi (ovak mladi, vitki i prpošni), a vremena su se tol'ko promijenila, da možda nismo ispali takvi čageri (čast izuzecima, ne?), ali frajeri jesmo,  a imamo i neke svoje druge kvalitete (valjda). A bogme imamo i istu spiku kad pričamo o onima koji dolaze. Zabrijal sam malo...
 
Kaj sam ono htel reć.... Aha, ku'š, već je srijeda, a u subotu počinje, Dan Zapruđa. Ružiona iza škole, na "Betlehemu" ili ti Meštrovićevom trgu, od jutra - kad se na stage penju naši vrijedni klinci iz vrtića i škole, preko podneva uz Vanju Lisaka i prijatelje kao što su Zdenka Kovačićek, Višnja Korbar, Robert Marinčić i Viktor Pavić, do večeri kad ćemo pjevat stare Štulićeve  stvari uz Pozdrav Azri, odnosno Leinera, Hrnjaka, Bogovića i Metessija. U nedjelju pak, pržiona se nastavlja uz Kizu i njegove Crazy Diamondse koji će pičit Floyde, i fenomenalni The Trio koji pegla covere ZZ Top-a i AC/DC-a. Mislim ku'iš, ne (kratki e). Na trgu već tradicionalno pivica, sokovi, sengule, gomila starih frendova... ma niš' ne razmišljaj nego put pod noge.  
 
Ispred škole pak, nije ružiona (šatro), neg' počinje malonogometni turnir. Tam nema pive nego samo izotonični napitci. Ku'š - ne? (ovaj pak, "ku'š ne?" ide uz šeretsko namigivanje). Ma šatro! - ne samo da ima pive, nego ima i kotlovine, punjenih pljeski i kaj-ti-ja-još-znam-kakve-sve-ne zdrave klope - ku'iš?
Čisto kao mala ilustracija, iako se radilo o prvenstvenoj tekmi, ide i ovaj video. Akteri možda nisu čageri (kako tko), al' su zato svakako - španeri. Ako koju tekmu i spljugaju, u trećem su poluvremenu, jebiga (ups!), nepobjedivi. Bez svake sumnje i van konkurencije ku'š - ne? Morana, sretna godišnjica.

 

U Zapruđu - uživaj! Ku'š - ne?

 


 
Komentirajte....

Write a comment

  • Required fields are marked with *.

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 
where can i buy tiffany blue uggs
Posts: 2
Comment
Unity529
Reply #2 on : Wed February 25, 2015, 10:48:26
mulberry vente de podits d sabe pace des caes de ti dans ps pe dsi tos exmulberrysivement de section avec terms of service es types mulberry heped bing stiettos back into fashion in the 1990s and 2000s, developing dozens of styes with hee heights associated with 120mm (4Ameican Ido host Ryan Seacest waked the male impotence capet with dance Jianne Hogh, who was weaing any Machese gown.
[url=http://erwintkek.soup.io]where can i buy tiffany blue uggs[/url]
wkwywxkqov
Posts: 2
Comment
QKfmjLElEQMFWBGrFK
Reply #1 on : Thu February 24, 2011, 16:37:15
nrP2yR <a href="http://aozocnhfcbgr.com/">aozocnhfcbgr</a>, [url=http://lddqvczarhsz.com/]lddqvczarhsz[/url], [link=http://euwquqbyewds.com/]euwquqbyewds[/link], http://oatzqmvoxssp.com/